Crashing constantly

I have just downloaded the free 90 days licensed software and everytime I start it it crashes. Sometimes it happens that I can open it but then the first button I press (any button, even fullscreen mode) it crashes. Is there a solution to this problem? Thanks in advance.

When Rhino crashes constantly, it’s usually a video card/driver problem. If you can keep Rhino open long enough, can you type the SystemInfo command at the command line and copy/paste the results here? If you cannot start Rhino at all without crashing, try starting it in Safe Mode (Start>Programs>Rhino6>Rhino6 in Safe Mode), then running SystemInfo.

open rhino, run systeminfo in the command line and paste the result here-

It seems like a video card problem, but I have the latest drivers so I don’t know how to solve it. Finally I managed to type SystemInfo and this is what is shows:

Rhino 6 SR27 2020-6-24 (Rhino 6, 6.27.20176.05001, Git hash:master @ ba2c30de00be5a8b210bc297715204e941911799)
License type: Evaluation, build 2020-06-24
License details: Cloud Zoo. In use by: Gabriel Nicoara ()
Expires on: 2020-10-06

Windows 10.0 SR0.0 or greater (Physical RAM: 7.9Gb)
Machine name: DESKTOP-KR9J98J

Hybrid graphics system.
Primary display: Intel® HD Graphics 530 (Intel) Memory: 1GB, Driver date: 11-11-2016 (M-D-Y).
Primary OpenGL: NVIDIA GeForce GTX 950M (NVidia) Memory: 4GB, Driver date: 7-5-2020 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.6.0 NVIDIA 451.67

OpenGL Settings
Safe mode: On
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: Unknown
Render version: (null)
Shading Language: (null)
Driver Date: 7-5-2020
Driver Version: 27.21.14.5167
Maximum Texture size: n/a
Z-Buffer depth: n/a
Maximum Viewport size: n/a
Total Video Memory: 4 GB

Rhino plugins
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 6.27.20176.5001
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 6.27.20176.5001

Hi -

This part tells us that something went wrong with the installation of the GPU drivers.
Please try a “clean install” of both Intel and NVIDIA drivers following the recipe posted here:


Make sure to include step 4 of the uninstalling process!

Apart from that, you should also look into updating / clean reinstalling the drivers for the onboard HD Graphics 530. There should be a link to the Intel site when you open the Notifications panel in Rhino.
-wim