All of my viewports are black, I tried everything I could, nothing works

Hello, my viewports in Rhino are all black. Sometimes when I open a project only 1 would be showing and I could switch one viewports to other viewports, but when I try to do a 4 view, 3 screens are black. That is only with old projects, if I open a new project, all screens are black.

My OpenGL is set to true. MY drivers have been updated, even though I just tried downgrading to older drivers and Im nots sure if doing updates in the settings for updates again got me back to the new drivers. Regardless, it is not working for new or old drivers.

Here is some of my system info:

OS Name Microsoft Windows 10 Pro
Version 10.0.19043 Build 19043
Other OS Description Not Available
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Manufacturer Dell Inc.
System Model Precision 5540
System Type x64-based PC
System SKU 0906
Processor Intel(R) Core™ i7-9750H CPU @ 2.60GHz, 2592 Mhz, 6 Core(s), 12 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date Dell Inc. 1.13.0, 7/22/2021
SMBIOS Version 3.2
Embedded Controller Version 255.255
BIOS Mode UEFI
BaseBoard Manufacturer Dell Inc.
BaseBoard Product 07C17G
BaseBoard Version A00
Platform Role Mobile
Secure Boot State Off
PCR7 Configuration Elevation Required to View
Windows Directory C:\WINDOWS
System Directory C:\WINDOWS\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume1
Locale United States
Hardware Abstraction Layer Version = 10.0.19041.1151
Time Zone Eastern Standard Time
Installed Physical Memory (RAM) 16.0 GB
Total Physical Memory 15.7 GB
Available Physical Memory 7.31 GB
Total Virtual Memory 24.2 GB
Available Virtual Memory 13.4 GB
Page File Space 8.50 GB
Page File C:\pagefile.sys
Kernel DMA Protection Off
Virtualization-based security Not enabled
Device Encryption Support Elevation Required to View
Hyper-V - VM Monitor Mode Extensions Yes
Hyper-V - Second Level Address Translation Extensions Yes
Hyper-V - Virtualization Enabled in Firmware Yes
Hyper-V - Data Execution Protection Yes

Hello- please run the Rhino command SystemInfo and copy/paste the results here.

-Pascal

Rhino 7 SR12 2021-11-9 (Rhino 7, 7.12.21313.06341, Git hash:master @ 5590153808223b57a9f41516a969fd949aa81bff)
License type: Educational, build 2021-11-09
License details: Cloud Zoo

Windows 10.0.19043 SR0.0 or greater (Physical RAM: 16Gb)

Computer platform: LAPTOP - Plugged in [100% battery remaining]

Hybrid graphics configuration.
Primary display: Intel(R) UHD Graphics 630 (Intel) Memory: 1GB, Driver date: 6-1-2021 (M-D-Y).
> Integrated graphics device with 3 adapter port(s)
- Windows Main Display is laptop’s integrated screen or built-in port
Primary OpenGL: NVIDIA Quadro T1000 (NVidia) Memory: 4GB, Driver date: 4-8-2021 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.6.0 NVIDIA 462.31
> Integrated accelerated graphics device (shares primary device ports)
- Video pass-through to primary display device

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On
Graphics level being used: OpenGL 4.6 (primary GPU’s maximum)

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: High

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 4-8-2021
Driver Version: 27.21.14.6231
Maximum Texture size: 32768 x 32768
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 32768 x 32768
Total Video Memory: 4 GB

Rhino plugins that do not ship with Rhino

Rhino plugins that ship with Rhino
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 7.12.21313.6341
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoRenderCycles.rhp “Rhino Render” 7.12.21313.6341
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 7.12.21313.6341
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 7.12.21313.6341
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 7.12.21313.6341
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

Sorry, is anyone able to help me right now? I’m kind of in a rush since I have work to get started on. Again, sorry, and thank you.

I’d hit the NVIDIA web site and look for an updated video driver for your system.

Like this:

https://www.nvidia.com/Download/driverResults.aspx/183584/en-us

— Dale

Okay I have tried downloading that driver but it still does not work.

Hi @user1940,

have you made the Nvidia processor the primary graphics adapter for Rhino using the Nvidia Control Panel in Windows?

For your laptop, see: How to make the nVidia graphics processor the default graphics adapter using the NVIDIA Control Panel | Dell UK.

HTH
Jeremy

I tried setting openGL to both Quadro processor and the Auto_select, none worked.

Did it make any difference at all? That it didn’t is hard to believe.

Hi -
I would start with a clean install of the drivers with the instructions found here:

Make sure to include step 4 of the uninstalling process!
-wim

okay I will try this thank you.

No difference.

call us 206-545-6877