Rhino wip rendering problem


(Roberto Brondolo) #1

Good morning I have a problem with rhino wip for mac, the representation has some graphics problems during rendering (please look at the images attached), I’m not an expert in mac os tell me what you need to run the dubug of this problem

test-vip.3dm (9.4 MB)


Rhino 6 for Mac WIP build 6.13.19022.12026
(Roberto Brondolo) #2

does anyone have any idea why this happens?


(Roberto Brondolo) #3

Apple Intel 64-bit macOS Versione 10.14 (Build 18A391) (Physical RAM: 16Gb)
Mac Model Identifier: MacBookPro9,2
Machine name: RobyMac
Language: it-IT (MacOS default)

Intel HD Graphics 4000 OpenGL Engine (OpenGL ver:4.1 INTEL-12.0.34)

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 2x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: Intel Inc.
Render version: 4.1
Shading Language: 4.10
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 1536 MB
Graphics: Intel HD Graphics 4000
Displays: LCD colori (114dpi 1x)
Screen size : 1280 x 800

USB devices
Apple Inc.: Apple Internal Keyboard / Trackpad
Apple Computer, Inc.: IR Receiver
Apple Inc.: Bluetooth USB Host Controller
Apple Inc.: FaceTime HD Camera (Built-in)
Logitech: USB Receiver

Bluetooth devices
None

Third party kernel extensions
com.intel.kext.intelhaxm (6.1.1) 86D6923C-EFE8-32E3-89BE-95C6A5EC5611

Third party plugins
/usr/lib/log/liblog_network.dylib

Rhino plugins
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhCore.framework/Resources/ManagedPlugIns/RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 6.12.18345.12306
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/PlugIns/NamedSnapshots.rhp “Snapshots” 6.12.18345.1002
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/PlugIns/RhinoBonusTools.rhp “Rhino Bonus Tools” 6.12.18345.1002
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhCore.framework/Resources/ManagedPlugIns/GrasshopperPlugin.rhp “Grasshopper” 6.12.18345.12306
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/PlugIns/PanelingTools.rhp “PanelingTools” 6.12.18345.1002
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhCore.framework/Resources/ManagedPlugIns/Commands.rhp “Commands” 6.12.18345.12306
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhMaterialEditor.framework “Renderer Development Kit” 6.12.18345.1002
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/PlugIns/Alerter.rhp “Alerter” 6.12.18345.1002
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhCore.framework/Resources/ManagedPlugIns/RDK_EtoUI.rhp “RDK_EtoUI” 6.12.18345.12306
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/PlugIns/Displacement.rhp “Displacement” 6.12.18345.1002
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhCore.framework/Resources/ManagedPlugIns/RhinoDLR_Python.rhp “IronPython” 5.1.2015.132
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/PlugIns/RhinoRender.rhp “Rhino Render” 6.12.18345.1002


(Steve Baer) #4

This has to do with drawing wires in the viewport. The Intel 4000 has a bug in the Mac OpenGL display driver that we need to understand and work around. This is on my list of bugs to fix at
https://mcneel.myjetbrains.com/youtrack/issue/RH-49356

Sorry about the inconvenience


(Roberto Brondolo) #5

thank you so much for me it is sufficient to know that you are working on it
regards


(Dan Belcher) #7

This should be fixed in the latest RhinoWIP. Please give it a try.


(Roberto Brondolo) #8

On my Mac seems to work fine now , Great! thanks a lot