Text background mask issue (Rhino 6)

unhandled

#1

The latest update seems to have broken text with Background mask… the text won’t display and all background masks are gray. Rhino crashes when i go to the properties palette.


(Pascal Golay) #2

Hello - can you please post the output from the SystemInfo command? (Help menu > System information)

thanks,

-Pascal


#5

Rhino 6 SR3 2018-3-31 (Rhino 6, 6.3.18090.471, Git hash:master @ b32d93f452fce970e96deb46bfc68b075f06b290)

Windows 7 SP1 (Physical RAM: 32Gb)

Quadro K2000/PCIe/SSE2 (OpenGL ver:4.5.0 NVIDIA 386.01)

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.5
Shading Language: 4.50 NVIDIA
Driver Date: NA
Driver Version: NA
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 2 GB

I tried turning hardware acceleration off. Didn’t do anything


(John Brock) #6

Please look in Windows’ Device Manager > Display adapter to see what your driver date is.
I’m running a Quadro P2000 with drivers from late January and it works great.


#7

I’ll try updating, but my driver hasn’t changed. This started since the last rhino update.


#8

Just updated to 391.33 drivers. I have a K2000, not P2000 like you.

The text shows the same color as the background. When I select it, it turns yellow


(John Brock) #9

I assume the layer your text is on is a different color than red?

image


(Steve Baer) #10

Does this only happen in perspective viewports or do you see the same bug in parallel viewports?


#11

It seems to work fine in top, front, left viewports at first. As soon as I orbit, the text disappears. It doesn’t work in isometric or perspective views. Sometimes, If I select all text and try Zoom Selected it says Unable to zoom - no objects are visible. If I export to Rhino 5 the background mask color is removed. It looks like something was changed in the way text is displayed as well.

Another issue: previously text that was coplanar with a surface was showing clearly. Now it becomes partially obscured:


(Steve Baer) #12

I made some changes to the code last night for this. Hopefully the next SR4 service release will show an improvement (probably available next Tuesday).


#13

thanks ! in the meantime… is there a way I could downgrade?


(Steve Baer) #14

Sure, you probably have to uninstall to downgrade
https://www.rhino3d.com/download/rhino-for-windows/6/latest


#16

Steve, the changes fixed the problem in perspective views, but not parallel. The text is somewhat legible, but still appears glitched out like the screenshot above.


(Steve Baer) #17

Can you post a screenshot ofthe glitched display in parallel viewports so I can be sure I understand what you are describing? Thanks


(John Brock) #18

@arch
Did you get that backwards?
I’m not seeing any issue in parallel projection viewports like Top, Front, and Right.
I am seeing the effect in perspective display at very low viewing angles.


#19

Actually the problem seems to remains only at oblique angles in the isometric view. Perependicular views are ok.