Seeing backfaces through the object (again?)

This was happening awhile back, but I was under the impression it was fixed… I haven’t seen it in awhile anyway, but this file I got this morning exhibits the behavior…

(Shaded mode with backfaces set to red in this case)

File:
Chapeau.3dm (404.4 KB)

Shaded ini:
Shaded.ini (11.9 KB)

Thanks, --Mitch

Hi @Helvetosaur,

I’m trying to reproduce this but I’m unable to. Could you paste me the exact Rhino version you’re using (from Help -> System Information...). The whole text output would be helpful.

Thanks
-David

Here ya go…

Rhino 6 SR11 2018-11-19 (Rhino 6, 6.11.18323.19181, Git hash:master @ 0200b43a48c2d93d905df89b7bd77bf8678fdd21)
Licence type: Not For Resale Lab, build 2018-11-19
License details: Cloud Zoo. In use by: Mitch Heynick (Team SwissRhino)

Windows 8.1 (Physical RAM: 32Gb)
Machine name: OCPC1

GeForce GTX 980 Ti/PCIe/SSE2 (OpenGL ver:4.6.0 NVIDIA 416.34)

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 8x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 10-10-2018
Driver Version: 25.21.14.1634
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 6 GB

Rhino plugins
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 6.11.18323.19181
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\WebBrowser.rhp “WebBrowser”
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\RhinoScript.rhp “RhinoScript”
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\IdleProcessor.rhp “IdleProcessor”
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 6.11.18323.19181
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\Alerter.rhp “Alerter”
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\IronPython\RhinoDLR_Python.rhp “IronPython” 6.11.18323.19181
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 6.11.18323.19181
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 6.11.18323.19181
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino6\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

Thanks, I can reproduce it in your build but in our latest development version the bug has been fixed. I’ll try to make sure the fix ends up in SR11.

-David

Cool, thanks David! --Mitch