Red screen with WIP6 for mac

unhandled

#21

I can report that I am also seeing the same issue in the latest WIP.
It’s been an issue for the last few WIP. Just never reported.
Just starting from a blank document and doing the same thing seen in Kev R’s movie produces the same results.
Version 6 WIP (6.12.18317.12076, 2018-11-13)

My system info.

Rhino 6 SR12 2018-11-13 (Public Build, 6.12.18317.12076, Git hash:master @ 069b1aed33ba5c9e6b04dd9e509ff8509a57719d)
Licence type: Beta, build 2018-11-13
License details: Cloud Zoo. In use by: Jason Bartley ()
Expires on: 2018-12-28

Apple Intel 64-bit macOS Version 10.14.1 (Build 18B75) (Physical RAM: 32Gb)
Machine name: Jason’s MacBook Pro
Language: en-US (MacOS default)

AMD Radeon Pro 560X OpenGL Engine (OpenGL ver:4.1 ATI-2.2.8)

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: ATI Technologies Inc.
Render version: 4.1
Shading Language: 4.10
Driver Date: (null)
Driver Version: (null)
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 4 GB
Displays: LG Ultra HD (255dpi 2x), Color LCD (258dpi 2x)
Screen size: 3008 x 1692, 1680 x 1050

USB devices
Western Digital: My Passport 25E3
Other World Computing: OWC Thunderbolt 3 Audio Device
Western Digital: My Passport 25E3
Logitech: USB Receiver
EPSON: USB2.0 MFP(Hi-Speed)
Apple Inc.: iBridge DFR brightness
Apple Inc.: iBridge Display
Apple Inc.: Apple Internal Keyboard / Trackpad
Apple: Headset
Apple Inc.: iBridge ALS
Apple Inc.: iBridge FaceTime HD Camera (Built-in)
Apple Inc.: iBridge

Bluetooth devices
Broadcom: Magic Keyboard with Numeric Keypad
Broadcom: Magic Trackpad 2

Third party kernel extensions
com.Logitech.Control Center.HID Driver (3.9.7) no UUID

Third party plugins
/usr/lib/log/liblog_network.dylib

Rhino plugins
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhCore.framework/Resources/ManagedPlugIns/RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 6.12.18317.12076
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/PlugIns/NamedSnapshots.rhp “Snapshots” 6.12.18317.1002
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhCore.framework/Resources/ManagedPlugIns/GrasshopperPlugin.rhp “Grasshopper” 6.12.18317.12076
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/PlugIns/PanelingTools.rhp “PanelingTools” 6.12.18317.1002
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhCore.framework/Resources/ManagedPlugIns/Commands.rhp “Commands” 6.12.18317.12076
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhMaterialEditor.framework “Renderer Development Kit” 6.12.18317.1002
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhCore.framework/Resources/ManagedPlugIns/RDK_EtoUI.rhp “RDK_EtoUI” 6.12.18317.12076
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/PlugIns/Displacement.rhp “Displacement” 6.12.18317.1002
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/PlugIns/Alerter.rhp “Alerter” 6.12.18317.1002
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/Frameworks/RhCore.framework/Resources/ManagedPlugIns/RhinoDLR_Python.rhp “IronPython” 5.1.2015.132
/Applications/RhinoWIP.app/Contents/PlugIns/RhinoRender.rhp “Rhino Render” 6.12.18317.1002


#22

Similar thing here, but with black windows. [reported on several other threads ]
I’d guess dark mode produce the same bug in black which light mode show in red.

thanks a lot
Akash


#23

Mine was red in dark mode.


#24

Then I guessed wrong, sorry for that.
From a user perspective it defiantly looks like the same problem manifesting in Red or black.

thanks a lot
Akash


#25

Hi Nathan,

I too have been having the same problem for months now. I’ve given the system info to the folks at Rhino but am not aware of a solution yet?


(Nathan 'jesterKing' Letwory) #26

@Richard_Thomas, as far as I know we haven’t found a fix yet.

But we’ll let this forum know when we do.


(Dan Belcher) #27

FYI only, this has been logged in RH-49555.


#28

I get the red screen when the Rhino programme window is not maximised.

Might this be key to the problem?