Printing PDF Layouts printing black and/or blank

Anyone have a solution to this issue?
Left work yesterday being able to print pdf layouts fine, come back this morning and go to update a layout and it is showing just this black screen as seen in screen grab below:

once I select Print to print the pdf the pdf comes out completely blank??

Any help?
Thanks!
Matt

I suspect a little more info would help.

For example: Did you close Rhino when you left and reopen it the next day? Did you turn off the computer overnight? Did Windows perform an update overnight if you left the computer on?

Finally: did you try closing everything down and rebooting the computer?

Sorry about that!

I did not close Rhino when I left, to my knowledge my computer did not shut off, reboot or preform any windows updates after I left.

I have rebooted my computer as well as closed and rebooted rhino a handful of times.

Since I posted this, I have noticed that there has been a few bugs since starting work this morning. such as some display views are not looking the way they usually do:

the pen display setting has this teal tint to it? as well as the line quality is significantly lower than usual

Please run the SystemInfo command in Rhino and paste the results here. I suspect this is a display driver issue

Here is the systeminfo:
Rhino 6 SR35 2021-8-10 (Rhino 6, 6.35.21222.17001, Git hash:master @ 073ac7b225c67348731c6597127b9410126c3139)
License type: Commercial, build 2021-08-10
License details: Cloud Zoo. In use by: jpeterson (StudioCraft)

Windows 10.0.0 SR0.0 or greater (Physical RAM: 16Gb)
Machine name: OMEN

Computer platform: LAPTOP - Plugged in [100% battery remaining]

Non-hybrid graphics configuration.

Secondary graphics devices.
NVIDIA GeForce GTX 1080 (NVidia) Memory: 8GB, Driver date: 1-29-2020 (M-D-Y).
> Integrated acclerated graphics device (shares primary device ports)
- This device is not being used

ATTENTION:
No graphics device is being used. Either an error occurred on startup, or certain devices have been disabled.
See below for any possible configuration changes that may help resolve this issue.

  • Any hardware configuration or cabling changes you make will require that you restart Rhino.

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: None
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: High

Vendor Name: Microsoft Corporation
Render version: 0.0
Shading Language: Not supported
Driver Date: 1-29-2020
Driver Version: 26.21.14.4219
Maximum Texture size: 1024 x 1024
Z-Buffer depth: 32 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 8 GB

Rhino plugins
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 6.35.21222.17001
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RPC.rhp “RPC”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\AnimationTools.rhp “AnimationTools”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 6.35.21222.17001
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 6.35.21222.17001
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 6.35.21222.17001
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Chaos Group\V-Ray\V-Ray for Rhinoceros\V6\VRayForRhino.rhp “V-Ray for Rhino”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

Is your laptop plugged into an external monitor? If so, try unplugging the monitor and restart Rhino to see if things work better. @jeff do you have any recommendations?

Thanks Steve, it was hooked up to two monitors, unplugged both of them and still the same issue…

I’m guessing my issue is this:
ATTENTION:
No graphics device is being used. Either an error occurred on startup, or certain devices have been disabled.

Is there a way to direct Rhino to see the graphics card?

Hey Guys,

It turned out to be that I left my remote connection turned on from home and that was somehow interfering with the graphics driver on the laptop.

Thank you all for the help!

Thanks for the update - good to know.

-Pascal