Rhinoceros 6

I installed rinoceros 6, the trial version of three months, and it does not work correctly. It is very very slow, even if it only has four lines. how can I solve it?

check if your video drivers are up to date, this is the main reason for those problems but it can be anything.

Run the Rhino command SystemInfo and post the results here.

1 Like

This are the results:

Rhino 6 SR11 2018-12-14 (Rhino 6, 6.11.18348.17061, Git hash:master @ 600b621e607cf5226a968db60d7ac9230541b94d)
Licence type: Evaluation, revisión 2018-12-14
License details: Stand-Alone
Expires on: 2019-03-25

Windows 10.0 SR0.0 or greater (Physical RAM: 6.9Gb)
Machine name: DESKTOP-U3BKASL

AMD Radeon R5 M330 (OpenGL ver:4.5.13399 Compatibility Profile Context 15.201.1101.0)

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: ATI Technologies Inc.
Render version: 4.5
Shading Language: 4.40
Driver Date: 8-6-2015
Driver Version: 15.201.1101.0
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 2 GB

Rhino plugins
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 6.11.18348.17061
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 6.11.18348.17061
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 6.11.18348.17061
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 6.11.18348.17061
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

Hello - the first thing to try is to go to the AMD website and get the latest driver for your Radeon if indeed there is a newer version than the one you have.

-Pascal

I try to do this but keep doing the same, and I try to install it on another computer and the polylines, the surfaces or whatever I draw disappear, although the program says they are drawn.
Do you know what can it be?

As suggested before, the symptoms you are describing are common to buggy display adapter drivers.

This happens with older graphics drivers that report they support a feature but really don’t. You can try to update the graphics drivers for your computer. If that is not a possibility, then try turning “GPU tessellation” off on Rhino’s options page for OpenGL