Toolbars lost custom buttons...again

The toolbar woes continue. Lost some of my custom buttons again. Both in regular toolbar, and in the pop-up toolbar. This worked fine yesterday. I did have to do a Windows update late yesterday, in case that could be the culprit.

image

image

Here’s my Toolbar RUI.
default_AFAR_240314.rui (10.9 MB)

SysInfo

Rhino 8 SR8 2024-5-21 (Rhino 8, 8.8.24142.13001, Git hash:master @ cf2a36827c139ab301c2560ae9153ea7a926bdec)
License type: Commercial, build 2024-05-21
License details: Cloud Zoo

Windows 11 (10.0.22631 SR0.0) or greater (Physical RAM: 32GB)
.NET 7.0.19

Computer platform: DESKTOP

Standard graphics configuration.
Primary display and OpenGL: NVIDIA GeForce RTX 3060 (NVidia) Memory: 12GB, Driver date: 4-11-2024 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.6.0 NVIDIA 552.22
> Accelerated graphics device with 4 adapter port(s)
- Windows Main Display attached to adapter port 0

Secondary graphics devices.
NVIDIA GeForce RTX 2070 (NVidia) Memory: 8GB, Driver date: 4-11-2024 (M-D-Y).
> Accelerated graphics device with 4 adapter port(s)
- Secondary monitor attached to adapter port 0

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On
Graphics level being used: OpenGL 4.6 (primary GPU’s maximum)

Anti-alias mode: 8x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: High

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 4-11-2024
Driver Version: 31.0.15.5222
Maximum Texture size: 32768 x 32768
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 32768 x 32768
Total Video Memory: 12 GB

Rhino plugins that do not ship with Rhino
C:\ProgramData\McNeel\Rhinoceros\8.0\Plug-ins\Datasmith Rhino Exporter (d1fdc795-b334-4933-b680-088119cdc6bb)\DatasmithRhino8.rhp “Datasmith Exporter” 5.4.1.0
C:\Program Files\Common Files\McNeel\Rhinoceros\8.0\Plug-ins\CodeListener (8c4235b6-64bc-4508-9166-bef8aa151085)\0.1.7.0\Rhino 5.0\x64\CodeListener.rhp “CodeListener” 0.1.7.0
C:\Program Files\Common Files\McNeel\Rhinoceros\8.0\Plug-ins\ClippingBox (4dfff1df-5f09-43ae-a044-77b115244b02)\1.0.0.0\Rhino 6\ClippingBox.rhp “ClippingBox” 1.0.0.0
C:\Users\alanf\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\packages\8.0\OVFP-Rhino-UE-Bridge\0.7.4\OVFP Rhino UE Bridge.rhp “OVFP Rhino UE Bridge” 0.7.8600.22536
C:\Users\alanf\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\packages\8.0\Cephalopod\0.0.3.0\Cephalopod.rhp “Cephalopod” 0.0.1.0
C:\Users\alanf\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\8.0\Plug-ins\BlockEditNew\BlockEditNew.rhp “BlockEdit” 1.0.0.0
C:\Users\alanf\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\packages\8.0\rhinopbrmaterial\1.1.4+v6.16\RhinoPbrMaterial.rhp “RhinoPbrMaterial” 1.1.2.0
C:\Users\alanf\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\packages\8.0\SubstanceImporter\2.0.7\Substance.Win.rhp “SubstanceImporter” 2.0.7.0

Rhino plugins that ship with Rhino
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 8.8.24142.13001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\WebBrowser.rhp “WebBrowser”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoScript.rhp “RhinoScript”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoBonusTools.rhp “Rhino Bonus Tools”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\IdleProcessor.rhp “IdleProcessor”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoRenderCycles.rhp “Rhino Render” 8.8.24142.13001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Legacy Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 8.8.24142.13001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\MeshCommands.rhp “MeshCommands” 8.8.24142.13001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\IronPython\RhinoDLR_Python.rhp “IronPython” 8.8.24142.13001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 8.8.24142.13001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 8.8.24142.13001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\SectionTools.rhp “SectionTools”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\NamedPositions.rhp “Named Position”

@Alan_Farkas Before trying to fix this, can you pls go to
%appdata%/Mcneel/Rhinocereos/8.0/ and zip and send me the settings folder?

thanks!

1 Like

hi @Alan_Farkas thanks for sending the file
it will take me a while to figure this out. If I just open the RUI file then all looks good by the way, so nothing is actually lost. But in the settings file you sent there are many schemes and versions of those schemes so it is a bit hard to advise which files to delete. You can test however, by renaming your settings folder (with Rhino closed) to settings.old and restarting Rhino (Rhino will make a new settings folder), then reimporting the RUI file, it will look correct again.

great, thanks so much. Also, those schemes are indeed old, since I started using the Rhino Containers and Window Layouts.

I would maybe hold off on checking out those schemes, unless it’s of help to farm the issues for future troubleshooting. I’ll try your suggestion above, and come back to report.

Thx

Alan

Hey @Gijs

Yeah, think there’s an issue with at least one of my customizations, because I brought some in after Rhino created fresh Settings folder, and now things are happening again.

But what’s killing at the moment is this axis marker. Trying to take some viewport grabs, and I can’t get rid of the thing – in any of my display modes, so I’m assuming it’s a setting somewhere, but can’t find it. (Doesn’t help when I use the Grid command either.)

Some help on this one thing would be greatly appreciated (if ur still awake!)

Thx

Alan

That doesn’t look like the Rhino native axis marker - plug-in maybe? The ones from Rhino are gray and don’t have arrows.

Ah, thx. Will look into the plugins.