Technical display mode issue

Hello,

I am facing a problem when using the technical display mode.
I changed the technical display mode settings:
I unselected Hidden lines and Edges visibility.
It appears perfectly on screen in the layout or working space:

but when printing, Edges are visible while they shouldn’t, silhouettes are partially invisible and some kind of errors occurs:

It is very annoying, would anyone know how to fix this ?

Thank you very much,

Arthur

Hi Arthur -

Please run the Rhino SystemInfo command and copy-paste the result here. Also, please upload your 3dm file.
-wim

Hi Wim,

Here it is:
Rhino 8 SR8 2024-5-17 (Rhino 8, 8.8.24138.16021, Git hash:master @ 70a9d2157099e610ee64adcb72458b4742ef050f)
License type: Commerciale, build 2024-05-17
License details: Cloud Zoo

Windows 11 (10.0.22631 SR0.0) or greater (Physical RAM: 32GB)
.NET 7.0.0

Computer platform: DESKTOP

Standard graphics configuration.
Primary display and OpenGL: NVIDIA GeForce RTX 4070 (NVidia) Memory: 12GB, Driver date: 3-1-2024 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.6.0 NVIDIA 551.76
> Accelerated graphics device with 4 adapter port(s)
- Windows Main Display attached to adapter port #0
- Secondary monitor attached to adapter port #1

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On
Graphics level being used: OpenGL 3.3

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: High

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 3-1-2024
Driver Version: 31.0.15.5176
Maximum Texture size: 32768 x 32768
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 32768 x 32768
Total Video Memory: 12282 MB

Rhino plugins that do not ship with Rhino

Rhino plugins that ship with Rhino
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 8.8.24138.16021
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoBonusTools.rhp “Rhino Bonus Tools”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoRenderCycles.rhp “Rhino Render” 8.8.24138.16021
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Legacy Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 8.8.24138.16021
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\MeshCommands.rhp “MeshCommands” 8.8.24138.16021
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\IronPython\RhinoDLR_Python.rhp “IronPython” 8.8.24138.16021
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 8.8.24138.16021
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 8.8.24138.16021
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\SectionTools.rhp “SectionTools”

Arthur - technical display issue.3dm (2.4 MB)

Thank you,

Arthur

Hi Arthur -

Thanks, I’ve filed this as RH-82109 Print: Vector PDF lines issue
-wim

Thank you, Wim

RH-82109 is fixed in Rhino 8 Service Release 8 Release Candidate

1 Like

I have just started having major issues with this exact funcitonality in 8.8
Was working OK (well some issues w=but workable) prior to this…
Now I have whole elements completely missing from Vector output with latest release

… hang on… seems to be resolved by toggling from ‘image file’ to ‘rhino pdf’ back and forth a couple of times

no - hang on… doing that just makes the vector image be exported as an single image (i.e rasterised)

will send support email with file

Resolved with help from Support. Thank you Brian

For those of you not on the Release Candidate update stream, just circling back and confirming that RH-82109 is fixed in Rhino 8 Service Release 8.