ViewCapturetoFile camera bug

ViewCapturetoFile is not working properly as the result image is shifted away from the intended camera location, see below:
(viewcapture)

(screencapture)

I know the ratio is not the same between the two because one is tied to the viewport, but screencapture one is at least at the right location, while viewcapture result is entirely shifted to the top by a lot

Hello - can you please run SystemInfo in Rhino and post the results - something very like this was fixed and should (the fix) be out there in 6.16 as far as I can see.

Can you reproduce this with just a box or simple scene? If so please save that and post it here, I’d like to see what all the settings and views are.

-Pascal

will send out a file when I can:

Rhino 6 SR15 2019-6-13 (Rhino 6, 6.15.19164.21011, Git hash:master @ e41c99d36bb5000377057645e96b3ea6facf6171)
License type: Commercial, build 2019-06-13
License details: LAN Zoo Network Node

Windows 10.0 SR0.0 or greater (Physical RAM: 64Gb)
Machine name: CH-PC0LP223

Non-hybrid graphics.
Primary display and OpenGL: NVIDIA Quadro M2000M (NVidia) Memory: 4GB, Driver date: 11-8-2018 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.6.0 NVIDIA 411.95

Secondary graphics devices.
Citrix Indirect Display Adapter (Unknown) Memory: 0MB, Driver date: 1-23-2019 (M-D-Y).
Intel® HD Graphics P530 (Intel) Memory: 1GB, Driver date: 8-15-2018 (M-D-Y).

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 8x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 11-8-2018
Driver Version: 24.21.14.1195
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 4 GB

Rhino plugins
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\SolidTools.rhp “SolidTools”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 6.15.19164.21011
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\WebBrowser.rhp “WebBrowser”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RPC.rhp “RPC”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoBonusTools.rhp “Rhino Bonus Tools”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoLabsTools.rhp “Rhino Labs Tools”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\AnimationTools.rhp “AnimationTools”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\IdleProcessor.rhp “IdleProcessor”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Rhino.Log.rhp “Rhino.Log” 1.0.0.0
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 6.15.19164.21011
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Alerter.rhp “Alerter”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 6.15.19164.21011
C:\Program Files\Enscape\Bin64\Enscape.Rhino6.Plugin.dll “Enscape.Rhino.Plugin” 2.5.19102.1302
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 6.15.19164.21011
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Chaos Group\V-Ray\V-Ray for Rhinoceros\V6\VRayForRhino.rhp “V-Ray for Rhino”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\BlockEdit.rhp “BlockEdit” 6.15.19164.21011
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

Hello - update to 6.16 and I think this will go away - that’s the first thing to try anyway.

https://www.rhino3d.com/download/rhino-for-windows/6/latest

-Pascal