Texture display problems in SR14

Hi,
I’m seeing lots of display problems where objects just go black and loose their texture mapping in the viewport. This was happening quite a bit.

If I render the view the textures are there and the rendering is fine so it looks like it’s a display problem mostly.

Also if I use the command refresh textures that makes the textures on the objects visible again in the viewport.

I’m using lots of textures and frankly I’m amazed and gratified how magnificent the Rhino rendered view is. It’s really incredible. Could be that it has to do with my vid memory and that getting maxed? Still would be nice if this didn’t happen.
RM

Rhino 7 SR14 2022-1-10 (Rhino 7, 7.14.22010.17001,

Windows 10.0.19043 SR0.0 or greater (Physical RAM: 32Gb)

Computer platform: LAPTOP - Plugged in [91% battery remaining]

Hybrid graphics configuration.
Primary display: Intel(R) HD Graphics 530 (Intel) Memory: 1GB, Driver date: 8-20-2021 (M-D-Y).
> Integrated graphics device with 3 adapter port(s)
- Secondary monitor is laptop’s integrated screen or built-in port
- Windows Main Display attached to adapter port #1
Primary OpenGL: NVIDIA GeForce GTX 960M (NVidia) Memory: 4GB, Driver date: 9-13-2021 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.6.0 NVIDIA 472.12
> Integrated accelerated graphics device (shares primary device ports)
- Video pass-through to primary display device

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On
Graphics level being used: OpenGL 4.6 (primary GPU’s maximum)

Anti-alias mode: 8x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: High

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 9-13-2021
Driver Version: 30.0.14.7212
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 4 GB

Rhino plugins that do not ship with Rhino
E:\rhino3d\BoltGen\BoltGen1_62.rhp “BoltGen” 0.0.0.0
E:\rhino3d\crayon111\Crayon1.1.1\Crayon.rhp “Crayon” 1.1.0.0
E:\Downloads\elefront411\ElefrontProperties.rhp “ElefrontProperties” 1.0.0.0
C:\ProgramData\McNeel\Rhinoceros\7.0\Plug-ins\Twinmotion Direct Link 2020.2 (e24ee14a-9514-47da-8fe6-f6e61b20160e)\Twinmotion Direct Link 2020.rhp “Twinmotion Direct Link 2020” 1.0.6.0
C:\Users\User\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\packages\7.0\NVIDIADenoiser\0.4.3\NVIDIADenoiser.Windows.rhp “NVIDIADenoiser.Windows” 0.4.3.0

Rhino plugins that ship with Rhino
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 7.14.22010.17001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoRenderCycles.rhp “Rhino Render” 7.14.22010.17001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 7.14.22010.17001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 7.14.22010.17001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 7.14.22010.17001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”
C:\Users\User\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\packages\7.0\PanelingTools\2020.9.1.565\PanelingTools.rhp “PanelingTools”
C:\Users\User\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\packages\7.0\SectionTools\2020.12.7.446\SectionTools.rhp “SectionTools”

Hi Roland -

Can you post a 3dm file in which you observe this behavior? As simple as possible.
Apart from that, I would disable the 3rd party plug-ins for a while and see if that changes anything.
-wim

Hi Wim,
That’s the problem and the reason I suspect vid card getting maxed is it only happens in this large file. When I have less textures and smaller files I don’t run into this. The only other time I ran into it was using a 4k texture which when I down sampled it to 2k caused the texture to display again without using refresh textures so maybe something with vid mem maxing?
Thanks for your reply and I will try to narrow it down to something simple if possible.
RM