SubD edges disappear in Wireframe mode

When I move a SubD edge in wireframe mode some of the edges disappear.

subd_edges_disappearing.3dm (33.6 KB)

Rhino 7 SR5 2021-4-6 (Rhino 7, 7.5.21096.11001, Git hash:master @ 4cd1d638a2f2d3bb193441ecfc1e54559d092807)
License type: Kommerziell, build 2021-04-06
License details: Cloud Zoo

Windows 10.0.19042 SR0.0 or greater (Physical RAM: 32Gb)

Computer platform: LAPTOP - Plugged in [100% battery remaining]

Hybrid graphics configuration.
Primary display: Intel(R) HD Graphics 630 (Intel) Memory: 1GB, Driver date: 10-7-2019 (M-D-Y).
> Integrated graphics device with 3 adapter port(s)
- Windows Main Display is laptop’s integrated screen or built-in port
Primary OpenGL: NVIDIA Quadro P4000 with Max-Q Design (NVidia) Memory: 8GB, Driver date: 3-10-2021 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.6.0 NVIDIA 461.92
> Integrated accelerated graphics device with 4 adapter port(s)
- Secondary monitor is laptop’s integrated screen or built-in port
- Secondary monitor attached to adapter port #1

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: High

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 3-10-2021
Driver Version: 27.21.14.6192
Maximum Texture size: 32768 x 32768
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 32768 x 32768
Total Video Memory: 8 GB

Rhino plugins that do not ship with Rhino
C:\Users\martinsiegrist\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\7.0\Plug-ins\KeyShot9RhinoPlugin (ecfe8d1f-876a-460f-aa5e-3dd816936811)\1.0.0.0\KeyShot9RhinoPlugin\Rhino 5.0\KeyShot9RhinoPlugin.rhp “KeyShot9RhinoPlugin” 1.0.0.0

Rhino plugins that ship with Rhino
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 7.5.21096.11001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\AnimationTools.rhp “AnimationTools”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoRenderCycles.rhp “Rhino Render” 7.5.21096.11001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Legacy Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 7.5.21096.11001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 7.5.21096.11001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Grasshopper\GrasshopperPlugin.rhp “Grasshopper” 7.5.21096.11001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 7.5.21096.11001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

@martinsiegrist
Make the background color brighter.
I think when editing SubDEdges there is a visual indicator,
active edge’s, when dragging, are dark other get’s bright,
the colors from background overlap with “visual indicator” SubDEdges color.

1 Like

Thanks, that was it :slight_smile:

What I find a bit weird is that on a brep / extrusion the edges affected by the transition are greyed out and the not affected remain and on SubD it is the opposite…