Rhino6 Make2D Third/First Angle projection doesnt compute the perspective viewport as parallel

Dear all,

in Rhino 5 it used to be, that if you set your viewport to parallel, the result for computing the “Make2D” command with “4 view” option would be a parallel drawing in the “perspektive” viewport. In Rhino 6 this doesnt seam to be the case. If I set the viewport to parallel, the result will be tilted no matter what. Also in some cases the lower right viewport is missing (Havent really figured out a pattern when this happens). Is this a bug, or do you have a suggestion how to get the same result as for Rhino 5?

Best Peter


1 Like

Hi Peter - thanks, I see a bug here, I’m not sure it is the same as what you are reporting but very wrong none-the-less.

https://mcneel.myjetbrains.com/youtrack/issue/RH-49527

-Pascal

Hello Pascal,

yes I think this is the same bug. I have updated to Version 6 SR11 but the problem is staying the same. Last week I told a friend about this bug and he tested the issue with his Rhino6. For his setup the “Make2D” command works fine with parallel views;

Hi Peter - can you please find out what service release of V6 your friend is running (SystemInfo command) ? That would help us pin down when the problem was introduced…

thanks,

-Pascal

Hello Pascal,

unfortunately he updated his version to the latest one (6.11) right after we tested the “Make2D” command. I guess there is no way to find out which version he was running before. All I can tell you is that he got the problem now as well;

Also I had already the same results as they are discribed here: Bug Mak2d. the command missing a view detail

Best Peter

RH-49527 is fixed in the latest Service Release Candidate