Rhino keeps going black or glitching when I am orbiting in perspective

Rhino keeps going black or glitching when I am orbiting in perspective. It does not happen right away but after a couple of minutes orbiting, it stops working. It does allow me to save and continue to type commands but I cannot see what is going on in any view. I also just updated my graphics card and cleaned out about 15,000 files from my computer the other day.

Hi Hailey - does this happen with a new file with just a box added?
Can you please run the SystemInfo command in Rhino and copy/paste the results here?

-Pascal

No, just with heavier files I think. Here is the results from the SystemInfo command:
Rhino 7 SR36 2023-12-12 (Rhino 7, 7.36.23346.16351, Git hash:master @ 11a364321297eb8cdb34405a3308d8911f58706d)
License type: Educational, build 2023-12-12
License details: Cloud Zoo

Windows 11 (10.0.22631 SR0.0) or greater (Physical RAM: 32Gb)

Computer platform: LAPTOP - Plugged in [100% battery remaining]

Standard graphics configuration.
Primary display and OpenGL: Intel(R) Iris(R) Plus Graphics (Intel) Memory: 1GB, Driver date: 7-21-2022 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.6.0 - Build 30.0.101.3118
> Integrated graphics device with 3 adapter port(s)
- Windows Main Display is laptop’s integrated screen or built-in port

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On
Graphics level being used: OpenGL 4.6 (primary GPU’s maximum)

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: High

Vendor Name: Intel
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 - Build 30.0.101.3118
Driver Date: 7-21-2022
Driver Version: 30.0.101.3118
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 1 GB

Rhino plugins that do not ship with Rhino
C:\Users\16319\AppData\Local\Programs\Enscape\Bin64\Enscape.Rhino7.Plugin.dll “Enscape.Rhino7.Plugin” 0.0.22102.1509

Rhino plugins that ship with Rhino
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 7.36.23346.16351
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoRenderCycles.rhp “Rhino Render” 7.36.23346.16351
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Legacy Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 7.36.23346.16351
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 7.36.23346.16351
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 7.36.23346.16351

Hi Hailey - this is going to run out of steam with a heavy file. It would not hurt to update the driver from the Intel website but it is still under powered once the models get more complex.

-Pascal

Hi Pascal,

thank you for the fast replies, do you mind sharing the link on how to update the driver from the Intel website?

  • Hailey

Hi Hailey - this may help

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000091311/graphics.html

-Pascal