Rhino 7 and Rhino 8 Grasshopper - Custom Preview Component Issue

I have run the same GH file in Rhino 7 & 8 for mac.

Change the display mode to Rendered in Rhino and in Grasshopper disabled the preview on the custom preview component, and left Render enabled.

The outcome is Rhino 7 works and Rhino 8 does not.


I believe I just logged this earlier today: RH-82108 Custom Preview and Create Material cause display issues

1 Like

I have the same issue. My script generates a custom PDF with 3D preview of the model and with annotations. I can’t really understand what’s going on, but I have noticed following:

  • Grasshopper shows the geometry when I select “Custom Preview” component in Grasshopper (the same preview as if I select any GH component with preview on)
  • Custom Preview sometimes works fine when I change the material or the colour (on Custom Preview input)
  • This bug first appeared in a GH file saved on 30th May where I added Model Object components and also Content Cache
  • File saved on 20th May works fine (Rhino version is the same in both cases)

SystemInfo.txt (2.9 KB)

The bug is still open, not yet fixed.

2 Likes

Hi there!

I have the same issue. Moreover, if the Custom Preview is unabled and you enable it while Rhino is in rendered Preview, Rhino (8) stops working.

1 Like

Hi Miruna -

I’m not seeing that here. Could you post the output from the Rhino SystemInfo command and a simple .gh file that we can try?
-wim

Hi wim!

I now realise that this is a space for Mac topics - and I am experiencing this issue in Windows. :sweat_smile:

oops

2024-06-11 - CustomPreview

-wim

This error doesn’t always happen, at least not with simple cases. Please refer to the YT item - this issue exists on both Mac and Windows.