Panning Delay

Idk if its the new update or new feature they added but the panning sucks now. when I hold right click and try to pan and let it go theirs a slight delay where its still panning even when im not panning anymore. its so annoying, anybody has the same problem?

Can you run SystemInfo in Rhino and copy paste the results here?

Rhino 7 SR36 2023-12-12 (Rhino 7, 7.36.23346.16351, Git hash:master @ 11a364321297eb8cdb34405a3308d8911f58706d)
License type: Educational, build 2023-12-12
License details: Cloud Zoo

Windows 11 (10.0.22631 SR0.0) or greater (Physical RAM: 16Gb)

Computer platform: LAPTOP - Plugged in [100% battery remaining]

Non-hybrid graphics configuration.
Primary display and OpenGL: NVIDIA GeForce RTX 2070 with Max-Q Design (NVidia) Memory: 8GB, Driver date: 6-23-2023 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.6.0 NVIDIA 536.40
> Integrated accelerated graphics device with 4 adapter port(s)
- Windows Main Display is laptop’s integrated screen or built-in port
- Secondary monitor attached to adapter port #1

Secondary graphics devices.
Intel(R) UHD Graphics (Intel) Memory: 1GB, Driver date: 6-1-2021 (M-D-Y).
> Integrated graphics device with 3 adapter port(s)
- There are no monitors attached to this device. Laptop lid is probably closed

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On
Graphics level being used: OpenGL 4.6 (primary GPU’s maximum)

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: High

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 6-23-2023
Driver Version: 31.0.15.3640
Maximum Texture size: 32768 x 32768
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 32768 x 32768
Total Video Memory: 8 GB

Rhino plugins that do not ship with Rhino
C:\Users\DJ\AppData\Local\Programs\Enscape\Bin64\Enscape.Rhino7.Plugin.dll “Enscape.Rhino7.Plugin” 0.0.22353.1023

Rhino plugins that ship with Rhino
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 7.36.23346.16351
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoRenderCycles.rhp “Rhino Render” 7.36.23346.16351
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 7.36.23346.16351
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 7.36.23346.16351
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 7.36.23346.16351
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

Hi Demetrio -

What happens when you disable that plug-in and restart Rhino?
-wim

I have the exact same problem. Noticeable lag/stuck/delay when panning. I had the RH8WIP since roughly last summer and this issue appeared only after I updated to the final release version, recently. Maybe it was one release version before or after, I can’t remember exactly. This is a very annoying bug.

SystemInfo

Rhino 8 SR3 2024-1-9 (Rhino 8, 8.3.24009.15001, Git hash:master @ 3541fa287a013b0f17849f0740f1e43a44031bfc)
License type: Testversion, build 2024-01-09
License details: Cloud Zoo
Expires on: 2024-01-30

Windows 11 (10.0.22631 SR0.0) or greater (Physical RAM: 32Gb)
.NET 7.0.15

Computer platform: DESKTOP

Standard graphics configuration.
Primary display and OpenGL: NVIDIA GeForce RTX 3080 (NVidia) Memory: 10GB, Driver date: 12-6-2023 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.6.0 NVIDIA 546.33
> Accelerated graphics device with 4 adapter port(s)
- Windows Main Display attached to adapter port #0

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On
Graphics level being used: OpenGL 4.6 (primary GPU’s maximum)

Anti-alias mode: 8x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: High

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 12-6-2023
Driver Version: 31.0.15.4633
Maximum Texture size: 32768 x 32768
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 32768 x 32768
Total Video Memory: 10 GB

Rhino plugins that do not ship with Rhino
C:\Users\Chris\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\packages\7.0\EleFront\4.2.2\ElefrontProperties.rhp “ElefrontProperties” 1.0.0.0

Rhino plugins that ship with Rhino
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 8.3.24009.15001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoRenderCycles.rhp “Rhino Render” 8.3.24009.15001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 8.3.24009.15001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\MeshCommands.rhp “MeshCommands” 8.3.24009.15001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 8.3.24009.15001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\RhinoCode\RhinoCodePlugin.rhp “RhinoCodePlugin” 8.3.24009.15001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 8.3.24009.15001
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”
C:\Program Files\Rhino 8\Plug-ins\SectionTools.rhp “SectionTools”

how do u do that? also i cant even pan anymore, my right click is not working

Clarification:
This doesn’t happen every time I pan, just like once or twice a minute or so. In those moments it’s not just pan but also mouse zooming. Likely any input, just pan and zoom make it most apparent. The rhino viewport simply gets stuck for about one second, then catches up.

I never had this before and it doesn’t appear to be related to file saving. I can’t say for sure but I think it is a rhino display issue.