Dot becomes unreadable when using -ViewCaptureToFile with Scale option

Is this expected? I’d prefer it to keep the dot at the same size.

Scale1

Scale3

Scale5

1 Like

Hello - no, that is not right - I see it as well, thanks for the report.

https://mcneel.myjetbrains.com/youtrack/issue/RH-50351
@siemen - what build are you running, please? (SystemInfo) thanks

-Pascal

Rhino 6 SR11 2018-12-14 (Rhino 6, 6.11.18348.17061, Git hash:master @ 600b621e607cf5226a968db60d7ac9230541b94d)
Licence type: Commercial, build 2018-12-14
License details: Cloud Zoo. In use by: siemen ()

Windows 7 SP1 (Physical RAM: 16Gb)
Machine name: SIEMENC-PC

Quadro M2000M/PCIe/SSE2 (OpenGL ver:4.6.0 NVIDIA 411.95)

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 11-8-2018
Driver Version: 24.21.14.1195
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 4 GB

Rhino plugins
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\SolidTools.rhp “SolidTools”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 6.11.18348.17061
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RPC.rhp “RPC”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoBonusTools.rhp “Rhino Bonus Tools”
C:\Program Files\Common Files\McNeel\Rhinoceros\6.0\Plug-ins\ColorPicker (336da4ab-03d3-42ca-b1fb-313bfd4c1157)\2018.2.5.819\ColorPicker.rhp “ColorPicker”
C:\Program Files\Common Files\McNeel\Rhinoceros\6.0\Plug-ins\CreateQuadMesh (5bf6c0f3-3657-4ad5-834a-bbbb52706a40)\1.0.0.0\CreateQuadMesh.rhp “CreateQuadMesh” 1.0.0.0
C:\Users\Siemen\Downloads\elefront400\ElefrontProperties.rhp “ElefrontProperties” 1.0.0.0
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 6.11.18348.17061
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\IronPython\RhinoDLR_Python.rhp “IronPython” 6.11.18348.17061
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 6.11.18348.17061
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Grasshopper\GrasshopperPlugin.rhp “Grasshopper” 6.11.18348.17061
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 6.11.18348.17061
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

@siemen Do you see the problem if you run ViewCaptureToClipboard? (then paste the captured image in Paint for example)

Yep.
Scale 1:

Scale 3:

@siemen Looks like the bug has always been there (not just recently introduced).
Thank you for the report.

I know, but I’ve been ignoring it so far thinking it’s a feature. I was doing workarounds by increasing the font size inside the dot. :wink: