DocumentProperties crashes Rhino 7

Hello!

Just reporting a problem with Rhino 7.4.21078.1001. Running _DocumentProperties or clicking Options icon systematically crashes Rhino on windows. This problem is not happening on Rhino 7 Mac.

Moved to Rhino for Windows category.

Can you run SystemInfo in Rhino and post the results here?

Sure!

Rhino 7 SR4 2021-3-19 (Rhino 7, 7.4.21078.01001, Git hash:master @ a432d22ab7f0f7b53d157d578278070c8bf6eff4)
License type: Educational, build 2021-03-19
License details: Cloud Zoo

Windows 10.0.19042 SR0.0 or greater (Physical RAM: 64Gb)

Computer platform: DESKTOP

Standard graphics configuration.
Primary display and OpenGL: Microsoft Basic Display Adapter (AMD) Memory: 0MB, Driver date: 6-21-2006 (M-D-Y). OpenGL Ver: 1.1.0
> Accelerated graphics device with 1 adapter port(s)
- Windows Main Display attached to adapter port #0

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 8x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: High

Vendor Name: Microsoft Corporation
Render version: 0.0
Shading Language: Not supported
Driver Date: (null)
Driver Version: (null)
Maximum Texture size: 1024 x 1024
Z-Buffer depth: 32 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: n/a

Rhino plugins that do not ship with Rhino
D:\PROG_ORIGINAIS\Rhino_Plugins\elefront422\elefront421\ElefrontProperties.rhp “ElefrontProperties” 1.0.0.0
C:\ProgramData\McNeel\Rhinoceros\7.0\Plug-ins\Twinmotion Direct Link 2020.2 (e24ee14a-9514-47da-8fe6-f6e61b20160e)\Twinmotion Direct Link 2020.rhp “Twinmotion Direct Link 2020” 1.0.6.0
C:\Users\Filipe\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\packages\7.0\AMDDenoiser\0.4.1\AMDDenoiser.Windows.rhp “AMDDenoiser.Windows” 0.4.1.0
C:\Users\Filipe\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\packages\7.0\ProRender\1.0.0.2\ProRender.Windows.rhp “ProRender” 1.0.0.2

Rhino plugins that ship with Rhino
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 7.4.21078.1001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoRenderCycles.rhp “Rhino Render” 7.4.21078.1001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 7.4.21078.1001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 7.4.21078.1001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 7.4.21078.1001
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 7\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

It looks like Rhino does not see a driver for your graphics system and is using a generic Windows driver. I don’t know if that is causing the crash.

I did notice that when I posted the SystemInfo. I was working on the Windows machine in my office over VNC. I’m going there now to check what might be wrong. I recently updated to the AMD latest drivers, perhaps that is related.

Ok! Improperly installed driver was the problem. After restarting twice, the problem is fixed. Thanks @davidcockey !