Display performance when moving objects etc


(Akielsgaard) #1

The visual experience is really smooth when I zoom and pan, even in large files - but as soon as I start moving objects and drawing, the framerate becomes terrible. I have tried increasing the dynamic redraw fps without any difference.

Rhino 6 SR10 2018-11-4 (Rhino 6, 6.10.18308.14011, Git hash:master @ fe550872b75586dc406c587a5ca01f205673c8f1)
Licence type: Educational, build 2018-11-04
License details: Cloud Zoo. In use by: akielsgaard ()

Windows 10.0 SR0.0 or greater (Physical RAM: 32Gb)
Machine name: DESKTOP-M81OGKM

Quadro M2200/PCIe/SSE2 (OpenGL ver:4.6.0 NVIDIA 411.81)

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 10-16-2018
Driver Version: 24.21.14.1181
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 4 GB

C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 6.10.18308.14011
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoBonusTools.rhp “Rhino Bonus Tools”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 6.10.18308.14011
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 6.10.18308.14011
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 6.10.18308.14011
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”


(Pascal Golay) #2

Hello - does this occur when only say, moving one object? Does it matter what kind of object (curve, extrusion, surface, mesh etc)?

-Pascal


(Akielsgaard) #3

It is only when I am moving objects. But it is all kinds of objects and regardless of viewport and shaded / wireframe.


(Akielsgaard) #4

Any suggestions or need for further explanation?


(Steve Baer) #5

Do you have a model that you can share that exhibits this behavior? It may be model specific, but we can’t be sure.