Dimensions disappear

Hello, I have another weird thing with dimensions. They tend to dissappear when viewed from certain angle in perspective view. Perhaps it has something to do with the option “Orient text toward reader when viewed from behind” - when this option is “off”, it doesn’t happen (but the dimensions are unreadable then). Example screenshots:



Any idea how to fix this?

Hi - I’m not able to reproduce this on my system with a simple test.
Could you (1) post that file, and (2) run the Rhino SystemInfo command and post the result here?
Thanks!

Hi, sure, thanks in advance for help!

Here is the SystemInfo result:

Rhino 6 SR14 2019-4-28

Windows 10.0 SR0.0 or greater (Physical RAM: 16Gb)
Machine name: DESKTOP-L7U0MP0

Non-hybrid graphics.
Primary display and OpenGL: Intel® UHD Graphics 630 (Intel) Memory: 1GB, Driver date: 8-2-2017 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.5.0 - Build 22.20.16.4758

Secondary graphics devices.
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB (NVidia) Memory: 6GB, Driver date: 8-21-2018 (M-D-Y).

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: Intel
Render version: 4.5
Shading Language: 4.50 - Build 22.20.16.4758
Driver Date: 8-2-2017
Driver Version: 22.20.16.4758
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 1 GB

Rhino plugins
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 6.14.19118.15561
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RPC.rhp “RPC”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 6.14.19118.15561
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 6.14.19118.15561
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 6.14.19118.15561
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

The example file here:

Thanks for that file. I was able to reproduce that behavior here and created issue RH-52488 for the developer to look at.
Thanks for reporting!
wim

Thanks! I’m curious about the result. Just to add: this issue doesn’t happen always, perhaps it has something to do with some specific setting or file history. At some models it works well, at others it doesn’t.

Martin

I just found out, that the dimension is actually there, it’s just very far. Here is a screenshot of the same model, zoomed out: