DevLoft w/ SubCrv bug - highlight persists

When SubCrv is used with DevLoft the highlighting of the selected portions of the curves persists. If the curves are moved, deleted, etc the highlighting remains in the original location in 3D space. If I change the display mode the highlighting remains. The only repeatable way I’ve found to get rid of the highlighting is to Save. The bug occurs on two different machines, one with AMD Radeon graphics, the other with Nvidia graphics, and in both V6 and V7 WIP. SystemInfo for one machinge below. I’ll post the other when I switch to it. It does not occur with other uses of SubCrv, only when used with DevLoft

This looks like a bug to me.

Added: File used for images below DevLoftSubCrv.3dm (36.2 KB)

Rhino 6 SR11 2018-11-6 (Rhino 6, 6.11.18310.7201, Git hash:master @ aee15b8d8fa1c11ac6ae613a74afa0758f1d212d)
Licence type: Commercial, build 2018-11-06
License details: Cloud Zoo. In use by: David Cockey ()

Windows 10.0 SR0.0 or greater (Physical RAM: 16Gb)
Machine name: DESKTOP-7M1R2N0

AMD Radeon HD 7700 Series (OpenGL ver:4.5.13541 Compatibility Profile Context 24.20.13019.1008)

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: ATI Technologies Inc.
Render version: 4.5
Shading Language: 4.50
Driver Date: 9-25-2018
Driver Version: 24.20.13019.1008
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 2 GB

Rhino plugins
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 6.11.18310.7201
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\WebBrowser.rhp “WebBrowser”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 6.11.18310.7201
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 6.11.18310.7201
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 6.11.18310.7201
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

SystemInfo for second machine with the same bug:
Rhino 6 SR10 2018-10-23 (Rhino 6, 6.10.18296.11021, Git hash:master @ 8f369631e4ea2149f6415ec3bb4689e5dc18acb6)
Licence type: Commercial, build 2018-10-23
License details: Cloud Zoo. In use by: David Cockey ()

Windows 10.0 SR0.0 or greater (Physical RAM: 12Gb)
Machine name: ASUSLAPTOP

GeForce GTX 860M/PCIe/SSE2 (OpenGL ver:4.6.0 NVIDIA 416.34)

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: Height

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 10-10-2018
Driver Version: 25.21.14.1634
Maximum Texture size: 16384 x 16384
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 16384 x 16384
Total Video Memory: 2 GB

C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 6.10.18296.11021
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoRender.rhp “Rhino Render”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 6.10.18296.11021
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\rdk_ui.rhp “Renderer Development Kit UI”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 6.10.18296.11021
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 6.10.18296.11021
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 6\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”

This bug is very annoying and needs some attention.

Hi David - I see this, thanks.

@davidcockey - 4View twice will clear the display.

https://mcneel.myjetbrains.com/youtrack/issue/RH-49455

-Pascal

The problem does not always occur. I’ll try to determine what is different when it occurs.