Clipped view, section shows through object

The section shows through the objects.
Looks strange…
In the Section Style dialog one can only switch off the border completely.

In V7 we don’t have all the options, but looks ok to me:
image

How can we get a similar view as in V7?

2023-10-24_ClipProblem.3dm (839.1 KB)

Since there was no reaction to this, I assume it’s not a bug.
So this is the new standard for how it works in V8?

I just want to know.

Hi Charles -

It looks like this was recently broken. I’ll put it on the list.
RH-77944 Display: Section edge shows through all objects
-wim

Hi Charles -

Could you post the SystemInfo data from the version that you are running now?
Thanks!
-wim

SystemInfo

Rhino 8 SR1 2023-10-19 (Rhino 8 BETA, 8.1.23292.13533, Git hash:master @ a30d01207fb617ce8433bd9d7879d467c5866a28)
License type: Educational Lab License, Build 2023-10-19
License details: Stand-Alone
Expires on: 2023-12-03

Windows 11 (10.0.22621 SR0.0) or greater (Physical RAM: 32Gb)
.NET 7.0.13

Computer platform: DESKTOP

Standard graphics configuration.
Primary display and OpenGL: NVIDIA GeForce RTX 2070 (NVidia) Memory: 8GB, Driver date: 4-25-2023 (M-D-Y). OpenGL Ver: 4.6.0 NVIDIA 531.79
> Accelerated graphics device with 4 adapter port(s)
- Windows Main Display attached to adapter port #0

OpenGL Settings
Safe mode: Off
Use accelerated hardware modes: On
Redraw scene when viewports are exposed: On
Graphics level being used: OpenGL 4.6 (primary GPU’s maximum)

Anti-alias mode: 4x
Mip Map Filtering: Linear
Anisotropic Filtering Mode: High

Vendor Name: NVIDIA Corporation
Render version: 4.6
Shading Language: 4.60 NVIDIA
Driver Date: 4-25-2023
Driver Version: 31.0.15.3179
Maximum Texture size: 32768 x 32768
Z-Buffer depth: 24 bits
Maximum Viewport size: 32768 x 32768
Total Video Memory: 8 GB

Rhino plugins that do not ship with Rhino
C:\Program Files\SimLab\Plugins\SimLab 3D PDF From Rhino 6\plugins\SimLabPDFExporter.rhp “SimLab PDF Exporter”
C:\Program Files\Common Files\McNeel\Rhinoceros\7.0\Plug-ins\XNurbs (80be33b0-13b2-4ac4-9c77-03829214f9e9)\6.0.0.0\XNurbsRhino7.rhp “XNurbs”
C:\Users\Charles\AppData\Roaming\McNeel\Rhinoceros\packages\8.0\IntelDenoiser\0.6.7\IntelDenoiser.Windows.rhp “IntelDenoiser.Windows” 1.0.0.0

Rhino plugins that ship with Rhino
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\SolidTools.rhp “Volumenkörperwerkzeuge”
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\Commands.rhp “Commands” 8.1.23292.13533
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\WebBrowser.rhp “WebBrowser”
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\rdk.rhp “Renderer Development Kit”
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\RhinoScript.rhp “RhinoScript”
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\IdleProcessor.rhp “LeerlaufProzessor”
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\RhinoRenderCycles.rhp “Rhino Render” 8.1.23292.13533
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\rdk_etoui.rhp “RDK_EtoUI” 8.1.23292.13533
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\NamedSnapshots.rhp “Snapshots”
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\MeshCommands.rhp “MeshCommands” 8.1.23292.13533
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\RhinoCycles.rhp “RhinoCycles” 8.1.23292.13533
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\RhinoCode\RhinoCodePlugin.rhp “RhinoCodePlugin” 8.1.23292.13533
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\Toolbars\Toolbars.rhp “Toolbars” 8.1.23292.13533
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\3dxrhino.rhp “3Dconnexion 3D Mouse”
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\Displacement.rhp “Displacement”
C:\Program Files\Rhino 8 WIP\Plug-ins\SectionTools.rhp “SectionTools”

Thanks!
-wim

Hey Charles, how did you end up with 8.1? I believe this was a bug I introduced only in 8.1.

I don’t know!
Most likely I turned the daily builds on at some time and forgot about it.
( Please help me to go back to 8.0.)

I think I can manage it myself.
Uninstall, download beta and go.

In the works now.

Ok, you used a test command to do this. I just wanted to make sure we weren’t accidentally sending out 8.1 to users at large. Thanks

Uninstalled 8.1
Installed 8.0

Rhino 7 License is gone!

I’m going to assume based on your recent posts that you are back up and running

Yes, nevertheless I wanted to inform that the license was killed by uninstall.
That was the same with V6 licenses
in early 7 days.