Can't change objects display color in the rendering view


#1

Hello, I recently installed latest version 5.0wip (A751). And I am using Japanese version.

I think the style of the window of object property was changed. Since then I have no idea how I can change the object’s color in the rendering view.

Before I could change it by the window of object property, choose ‘object’ then I can change… But I cannot in this version.

So please let me know.
Kind regards,
yvsd

Software information

Software versions
Rhinoceros version: 5.0 WIP (5A751)
IronPython version: 5.1.2015.131
Language: ja (MacOS default)
OS X version: バージョン 10.9.5(ビルド 13F1066)


(Dan Belcher) #2

Are you still experiencing this problem? I’m having trouble replicating the issue? May I suggest you update to the latest WIP version and test again?


#3

Hello Dan,

Thank you for your response,
I installed latest WIP version right away, and tried.
It is something changed, but still it is not working properly…

I am going to show what happens,

There is a structure which has 4 joints on the corners, currently the color is Black.

Then I selected left top one, and click “編集” in the object property.

Then another window pops up, and chose light green (lime).

Strangely, as you can see the left bottom one changed the color into the light green…

I hope it helps for developing.
Kind regards,
yvsd

2015/04/20 20:49、dan steve@mcneel.com のメール:


(Brian James) #4

Thanks for explaining more, can you post just that frame portion of the file with the separate corner surfaces?


#5

Hello,
I don’t understand exactly what you want me to do…
You want to check the data of the frame part?
Kind regards,
Yvsd

2015/04/21 16:06、BrianJ steve@mcneel.com のメール:


(Brian James) #6

This is the object I’m meant when I said “Frame”… it looked like a frame to me at least. If you can post the 3dm file of just this part by using the command Export when it’s selected, I will try to reproduce the issue here and file a bug report if the problem can be seen in the latest version of the WIP.


#7

Hello Brian,

Thanks for quick response,
Hereby the part for the frame.
Kind regards,
yvsd

2015/04/23 19:51、BrianJ steve@mcneel.com のメール:
TAC ENT_wiptest.3dm (337 KB)


(Brian James) #8

Thanks, I’m pretty sure this is the same issue as http://mcneel.myjetbrains.com/youtrack/issue/MR-1861

I’ve added your file as well to the bug report.